Ostatni dzień Tygodnia Korowego upłynął w naszej szkole pod znakiem kolorów, smaków i doskonałego humoru. W piątek uczniowie mogli ubrać się w swoje ulubione barwy – od pastelowych po tęczowe – dzięki czemu korytarze rozbłysły niczym wiosenny ogród.
Klasy 1–3 postanowiły połączyć sztukę kulinarną z fantazją. Młodzi kucharze przygotowali wyjątkowe pizze warzywne – z gruszką, miodem, orzechami i rukolą, a także według własnych pomysłów, m.in. z tuńczykiem. W całej szkole zapachniało oregano, a dobry nastrój unosił się w powietrzu razem z aromatem pieczonych przysmaków.
Klasa 2 z kolei przyniosła ugotowane warzywa i z zapałem przygotowała pyszną sałatkę warzywną – pełną koloru, witamin i uśmiechu.
Po obiedzie uczniowie klasy 3 zaprezentowali krótką inscenizację wiersza „Na straganie”, a na deser (tym razem muzyczny!) zaśpiewali piosenkę o niezdrowym jedzeniu – z przymrużeniem oka i dużą dawką humoru.
Serdecznie dziękujemy Rodzicom za zaangażowanie i pomoc w przygotowaniu całego Tygodnia Korowego. Dzięki Wam był to czas barwny, smaczny i pełen szkolnej radości!
Tydzień Korowy to nie tylko wspólna zabawa, lecz także nauka zdrowego stylu życia, współpracy i kreatywności – w najlepszym szkolnym wydaniu.















