Szkoła do hymnu

Dziś w naszej szkole wielokrotnie wybrzmiał "Mazurek Dąbrowskiego". Zobaczcie i zaśpiewajcie z nami!

Kaligrafia w klasie 1a

W minionym tygodniu uczniowie pierwszej klasy mieli okazję doskonalić swą kaligraficzną precyzję. Nauka kaligrafii pomaga w rozwoju precyzji i estetyki pisania. Szczególnie w pierwszej klasie umiejętność ta nabiera dużego znaczenia. Istotne jest, aby już od początku edukacji dzieci wiedziały, jak poprawnie formułować litery, co przyczynia się do łatwiejszego i bardziej zrozumiałego czytania. […]

Integracja międzyklasowa podczas zajęć sportowych

Wychowanie fizyczne jest tak samo ważne jak inne zajęcia w szkole, ponieważ niesie ze sobą wiele potencjalnych korzyści dla zdrowia fizycznego i psychicznego oraz dla zrównoważonego i wszechstronnego rozwoju każdego młodego człowieka.

3a na Hobby Challenge

W czwartek 26 października klasa 3a pod opieką wychowawczyni – pani Anny Rupikowskiej i nauczycielki języka francuskiego pani Oleny Volginy, wybrała się na Targi Hobby Challenge do Hangaru Czyżyny. Dzieci wzięły udział w wielu pokazach i warsztatach, m.in. krótkim kursie judo, pokazach chemicznych, spotkaniu z szopkarzem, warsztatach florystycznych, zabawach z klockami Lego itp. Spotkania z pasjonatami różnych dziedzin pokazały, że warto odnaleźć i rozwijać swoje hobby, […]

Praca zespołowa w 3a

Praca zespołowa to bardzo ważna umiejętność, w której trzeba się doskonalić od najmłodszych lat. Klasa 3a ćwiczy ją na co dzień, a czasami w sposób wyjątkowy, tak jak podczas realizacji cotygodniowego projektu Uniwersytetu Dzieci. Co robiliśmy tym razem? Zobaczcie sami! Najpierw zastanawialiśmy się, czy potrafimy wspólnie działać i rozmawialiśmy o tym, jakie są zasady pracy w zespole. Potem dowiedzieliśmy się na czym polega zespołowa praca strażaków. [...]

Międzynarodowe śniadanie w 2a

Dziś w 2a było radośnie, kolorowo i pysznie. W ramach projektu "Szkoła w innych krajach" uczniowie przynieśli smakołyki z bliska i z daleka. Mogliśmy więc skosztować francuskich croissantów i tostów, hiszpańskiej paelli, swojskiej sałatki jarzynowej, chrupiących gofrów, kolorowych warzyw i soczystych szaszłyków owocowych. Trenowaliśmy też savoir-vivre, czyli umiejętność zachowania się przy stole.